OVER LINDA

Linda (33) is een veelzijdige singer-songwriter uit Venlo. Ze maakt en zingt luisterliedjes in het Limburgs dialect. Eind 2009 verscheen haar eerste Limburgse EP getiteld ‘Vaerder’ (LNrecords). Met de single ‘Honger van mien hert’ stond Linda wekenlang op 1 in de Limbo-top 10. Met band speelde ze in verschillende kleine theaters in Limburg. Ook werd ze in 2010 genomineerd voor de Jo Erens Priès die jaarlijks wordt uitgereikt tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed. In 2014 ging ze samen met Maud Wilms en Dyanne Sleijpen op tour door Limburg met hun voorstelling ‘Op Geveul’ en nog steeds werken de zangeressen veel samen.

Linda bevindt zich in de bloei van haar leven en alles lijkt haar voor de wind te gaan. Toch knaagt het soms… Het leven van een moderne, jonge vrouw is niet altijd eenvoudig in deze tijd en in de huidige maatschappij. Regelmatig hoort Linda andere vrouwen praten over het maken van keuzes, het hebben of juist ontbreken van ambities, twijfels over het moederschap, relaties, onzekerheid over uiterlijk, ouder worden en ga zo maar door… Die twijfels, die vragen, al die balletjes die vrouwen tegelijkertijd hoog willen houden… Zo herkenbaar!

Linda lijkt op een soort kruispunt in haar leven te staan, en daarom heeft ze besloten om haar nieuwe project te richten op bovenstaande ‘vrouwelijke dertigersdilemma’s’. Momenteel is ze, samen met producer Tren van Enckevort (Rowwen Hèze), druk bezig met het opnemen van haar nieuwe album dat in het najaar van 2017 zal verschijnen. Het album vormt een bundeling van herkenbare, ontroerende en grappige liedjes over twijfelen, op zoek zijn naar liefde, afscheid nemen, het krijgen van kinderen en het alledaagse leven in deze maatschappij. De liedjes vertellen samen Linda’s verhaal, en het verhaal van vele vrouwen…